Fiets033 is hét platform dat zich inzet om het sportieve fietsen en wielrennen te promoten in Amersfoort en omgeving (het 033-gebied).

In het platform Fiets033 hebben de fietsorganisaties Wieler Vereniging Eemland en Stichting Wielerpromotie Amersfoort (S.W.P.A.) als initiatiefnemers elkaar gevonden. In verdere samenwerking met andere wielerpartners*  wordt vanaf 2016 voor sprankelende fietsagenda’s met vele fietsevenementen gezorgd en dit wordt de komende jaren zeker nog meer uitgebreid. Met de wieleragenda Fiets033 brengt het platform de Gemeente Amersfoort e.o. in stappen naar meer regionale en landelijke sportieve bekendheid.
Het streven is om jaarlijks een aansprekende uitgebreide fietsagenda te organiseren  voor de “sportieve fietser” met routes in en door Amersfoort en omgeving.

Fiets033 biedt ondersteuning in het blijvend uitnodigen naar Amersfoort van nieuwe en het opzetten, uitbreiden en in stand houden van reeds bestaande Fietsevenementen. Het label Fiets033 wordt een alom herkenbaar begrip en dé wieleragenda zijn van evenementen voor fietsend Amersfoort en omstreken.

De Stichting WielerPromotie Amersfoort heeft in Amersfoort in 2009 en 2011 met groot succes etappes van de EnecoTour en in beide edities met een individuele tijdrit georganiseerd. WV Eemland organiseert van oudsher al diverse wielerevenementen van naam en faam in Amersfoort en in de regio. De organisatorische capaciteit en  ervaring is hiermee zondermeer aanwezig om brede wielerevenementen voor de stad en omgeving breed te kunnen ondersteunen, respectievelijk zelf te organiseren.

Fiets033 heeft  een visiepaper opgesteld voor de komende jaren. In eerste instantie ligt de horizon tot het jaar 2020. “Wij zullen de lat zeker niet te laag  leggen”, er is namelijk genoeg ambitie in wielerminded Amersfoort e.o.  Door de bestaande initiatieven beter op elkaar aan te laten sluiten en de eigen individuele plannen naast elkaar te leggen, ontstaat er nu een krachtig platform. Vanuit deze samenwerking kunnen steeds meer structurele partners zich aansluiten.

Het motto is daarom;
Amersfoort is en blijft een Fietsstad,
AmersFoort wordt AmersFiets,
Amersfoort kiest voor de Fiets,

Naast de bestaande fietsevenementen heeft Fiets033 gezonde ambities om in Amersfoort grote wielerevenementen te organiseren om de stad en omgeving, hiermee als fietsgemeente nog steviger op de kaart te plaatsen. De organisaties zoals eerder van de EnecoTourAmersfoort 2009 en 2011 waren immers niet alleen sportief maar ook publicitair gebleken goed voor de stad Amersfoort. Fiets033 ziet 2016 als een aanloopjaar voor grootschaliger wielerevenementen, waarbij Amersfoort regionaal en zeker ook landelijk en nog verder op den duur een steeds meer prominentere positie verkrijgt. Na het jaar 2016 zal de agenda 2017-2019 zich nog meer d.m.v. sportieve hoogtepunten met een zelfs landelijke uitstraling in deze weekenden gaan manifesteren.

 

Visiepaper Fiets033 2016-2020

Download hier de pdf van het Visiepaper Fiets033 2016-2020 of klik op de afbeelding.

Het Visiepaper Fiets033 2016 2020 1

 

 

fiets033 logo 150pxbreed

Partners

swpa logo rood 100 100pxwve logo 100 100pxBDU media2WIELKOERIERS BORD defMICIO fc sportswearRun033 logo033opdefietsmindful cyclingwielerpraat logologo gemeente amersfoort

 

 

 

 

SROTT keistadkfflogo snelVerzet witOpBlauwZZKmeewindTTL4kids2northcape 400stijlfietsroute

 

 

 

 

mijnfietstrainer transp 1000stichting wielersport nijkerk

NCC