Fiets033 is hét platform dat zich inzet om het sportieve fietsen en wielrennen te promoten in Amersfoort en omgeving.

In het platform Fiets033 hebben de fietsorganisaties Wieler Vereniging Eemland en Stichting Wielerpromotie Amersfoort (S.W.P.A.) zich als initiatiefnemers gevonden. In samenwerking met andere wielerpartners wordt voor sprankelende fietsagenda's met veel verschillende fietsevenementen gezorgd.
Het streven blijft jaarlijks een aansprekende uitgebreide fietsagenda te organiseren voor alle "sportieve fietsers"  in Amersfoort en omgeving.

Fiets033 biedt ondersteuning in het uitnodigen naar Amersfoort van nieuwe en het opzetten, uitbreiden en in stand houden van bestaande Fietsevenementen.

De Stichting WielerPromotie Amersfoort heeft in Amersfoort in 2009 en 2011 met groot succes etappes van de EnecoTour met in beide edities een individuele tijdrit georganiseerd. WV Eemland organiseert van oudsher al diverse wielerevenementen van naam en faam in Amersfoort en in de regio. De organisatorische capaciteit en  ervaring is hiermee zondermeer aanwezig om brede wielerevenementen voor de stad en omgeving te blijven ondersteunen en te organiseren.

Fiets033 heeft  in 2015 een visiepaper opgesteld, want er bestaat namelijk genoeg ambitie in wielerminded Amersfoort e.o.  Door de bestaande initiatieven beter op elkaar aan te laten sluiten en de eigen individuele plannen naast elkaar te leggen, ontstaat er nu een krachtig platform. Vanuit deze samenwerking kunnen steeds meer structurele partners zich aansluiten.

Het motto is daarom;
Amersfoort is en blijft een Fietsstad,
AmersFoort wordt AmersFiets,
Amersfoort kiest voor de Fiets,

Naast de bestaande fietsevenementen heeft Fiets033 gezonde ambities om in Amersfoort ook grote wielerevenementen te organiseren om de stad en omgeving, hiermee als fietsgemeente nog steviger op de kaart te plaatsen. De organisaties zoals eerder van de EnecoTourAmersfoort 2009 en 2011 waren immers niet alleen sportief maar ook publicitair gebleken goed voor de stad Amersfoort.

 

Visiepaper Fiets033 2016-2020

Download hier de pdf van het Visiepaper Fiets033 2016-2020 of klik op de afbeelding.

Het Visiepaper Fiets033 2016 2020 1

 

 

fiets033 logo 150pxbreed

Partners

swpa logo rood 100 100pxwve logo 100 100pxBDU media2WIELKOERIERS BORD defMICIO fc sportswearRun033 logo033opdefietsmindful cyclingwielerpraat logologo gemeente amersfoort

 

 

 

 

SROTT keistadkfflogo snelVerzet witOpBlauwZZKmeewindTTL4kids2northcape 400stijlfietsroute

 

 

 

 

mijnfietstrainer transp 1000stichting wielersport nijkerk

NCC